Český tým odletěl na Olympijské hry mládeže v Lillehammeru

YOG 2016
YOG 2016
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Česká výprava dnes odjela na Zimní Olympijské hry mládeže 2016,(Youth Olympic Games 2016, YOG), které začínají 12. února v norském Lillehammeru. V Českém olympijském týmu je 43 sportovců a sportovkyň ve věku od patnácti do osmnácti let.

Jsem si jistý, že účast na YOG dá sportovcům impuls do další kariéry, ať už dopadnou jakkoliv. A věřím, že pro některé z nich bude účast v Lillehammeru znamenat začátek cesty, která povede třeba už na příští OH v Koreji,“ uvedl šéf české výpravy Martin Doktor.

Do bojů o olympijské medaile se během deseti dnů zapojí přes 1100 sportovců z celého světa. „YOG je mimořádná událost, kterou Mezinárodní olympijský výbor bere velmi prestižně. Kromě sportovní stránky klade velký důraz i na vzdělávání sportovců a setkávání napříč národními týmy. Mladí olympionici na akci zůstávají, i když mají po závodech a absolvují různé workshopy a teambuildingové akce,“ dodal Martin Doktor.

Česká republika má zastoupení ve 12 sportovních odvětvích (biatlonu, alpském lyžování, krasobruslení, skikrosu, saních, severské kombinaci, rychlobruslení, ledním hokeji, běhu na lyžích, snowbaordingu, curling a skocích na lyžích). Účast dívčího hokejového týmu pak znamená premiéru českého ženského hokeje pod pěti kruhy.

Do Lillehammeru odletí 13 chlapců a 30 dívek z 12 krajů ČR (chybí pouze zástupci Pardubického a Olomouckého kraje). Největší zastoupení má Liberecký (10 sportovců) a Jihočeský kraj (6 sportovců).

Kompletní složení české výpravy najdete zde.

líbil se ti článek?