V pátek startují olympijské hry mládeže. Svaz lyžařů ČR vysílá pod pět kruhů 11 nadějí!

YOG 2016
YOG 2016
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Deset dnů nabitých sportem a více než tisíc mladých talentů, kteří se v patnácti disciplínách porvou dohromady o 70 sad medailí. Už v pátek v Lillehammeru startují II. Zimní olympijské hry mládeže!

V norském středisku se od pátku 12. do neděle 21. února představí celkem 1 100 sportovců ve věku od patnácti do osmnácti let. Na olympijské hry mládeže se do Lillehammeru sjely výpravy z celého světa. A samozřejmě nemůže chybět ani ta česká, která ve středu odletěla na sever v hojném počtu.

Na nejprestižnější mládežnickou akci se vydalo celkem 43 českých talentů, z toho třináct chlapců a třicet dívek. Velkou část výpravy přitom tvoří reprezentanti Svazu lyžařů ČR, kterých do Lillehammeru odcestovalo hned jedenáct a budou závodit v alpském lyžování, běhu na lyžích, skikrosu, severské kombinaci, snowboardingu a skoku na lyžích.

Nejpočetnější skupinku z jednotlivých úseků SLČR vyslali do Norska snowboardisté, ve snowboardcrossu budou startovat Sára Veselková s Matoušem Koudelkou a ve freestylu Daniel Kašpar. V alpských disciplínách se představí Jan Zabystřan a Andrea Arnold, do běžeckých tratí se vydají Adam Matouš s Barborou Havlíčkovou a závodu skokanů na lyžích se zúčastní František Holík se Zdenou Pešatovou. České želízko nebude chybět ani v soutěži sdruženářů, na kterou se chystá Ondřej Pažout, a ve skikrosu, kde pojede Klára Kašparová.

V Lillehammeru jsou programu teprve druhé Zimní olympijské hry mládeže. Ty historicky vůbec první hostil v roce 2012 rakouský Innsbruck. Tehdy česká výprava čítala 24 mladých sportovních nadějí a domů se vrátila se dvěma medailemi.

O zlato se postaral sdruženář Tomáš Portyk, který v současné době táhne i seniorskou reprezentaci. Druhý cenný kov přidala Veronika Čamková. A trochu paradoxně to bylo ve skikrosu, přestože se běžně věnuje hlavně alpským disciplínám.

líbil se ti článek?