České naděje na olympijském můstku v Lillehammeru

YOG 2016
YOG 2016
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Na olympijském můstku v norském Lillehammeru nás budou reprezentovat tři naděje našeho klasického lyžování.

V kategorii chlapců ve skocích na lyžích se představí František Holík. Ten pochází z Mělníka, tedy z města bez skokanských můstků. Jeho touha po pohybu v letu s lyžemi na nohou ho přivedla do nejbližšího skokanského oddílu – do Lomnice na Popelkou, kde se v té době začínajícím sportovcům věnoval legendární trenér Jiřího Rašky, pan Zdeněk Remsa. Jako šestnáctiletý debutoval Holík vloni na Světovém poháru v Japonsku.

Mezi dívkami se v ledové stopě představí skokanka z oddílu JKL Desná, který se stal českou líhní této mladé olympijské disciplíny. Zdeňka Pešatová se v této sezóně posunula mezi absolutní českou špičku a je pravidelnou účastnicí seriálu světového poháru žen ve skocích na lyžích. Svoji stoupupající formu potvrdila minulý týden 21. místem v rakouském Hinzenbachu, jako druhá nejmladší účastnice.

V severské kombinaci se představí Ondřej Pažout, který pochází z našeho tradičního zimního střediska – z Harrachova. Od malička měl rád obě disciplíny: skok i běh a právě vzhledem k jeho vyrovnanosti v obou disciplínách se začíná prosazovat na špičku ve své kategorii. Mezi dospělými na kontinentálním poháru ve slovinské Planici obsadil minulý týden 21. příčku.

líbil se ti článek?