První medaile pro Česko: Sportovní pár Dušková - Bidař vybojoval stříbro!

YOG 2016
YOG 2016
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Stříbro! Sportovní dvojice Anna Dušková a Martin Bidař vybojovala na ledě Olympic Amphitheatre v Hamaru druhé místo. Pro českou výpravu na II. Zimních olympijských hrách mládeže YOG 2016 v Norsku to znamená první medaili.

DuškováBidař přitom po sobotním krátkém programu byli na prvním místě a nad hlavním favoritem soutěže, ruským párem Borisovová-Sopot vedli o jeden bod. Dnešní volná jízda jim ale zdaleka tak nesedla, Dušková při skocích dvakrát spadla a tak je bezchybná ruská dvojice nakonec překonala.
„Na jednu stranu jsem šťastná z olympijské medaile, na druhou stranu mě mrzí ty dvě chyby, které jsem udělala. Nejméně jedna z nich byla zbytečná,“ řekla Anna Dušková.

„Stříbrná je stříbrná, a hlavně je to medaile, takže velká radost. Volná mohla být trochu lepší, ale i tak jsme spokojení,“ dodal Martin Bidař.
Rozhodčí nakonec dali za volnou jízdu ruskému páru o tři body více, takže náskok ze soboty nestačil. Rozdíl mezi českým párem a dalším ruskou dvojicí na třetím místě bylo ovšem propastných 14 bodů.
„Všechno bylo dobře, z toho trojitého skoku jsem už byla ve výjezdu, a najednou jsem cítila, že jsem na zemi. Takže ani nevím, co se stalo,“ vysvětlovala věčně usměvavá Dušková.

„Výsledek je pro mě velice pěkný. Chtěla jsem, aby z toho byla medaile, takže se mi splnilo přání. Výkon byl trochu horší, než v tom krátkém programu. Nepřišli mi nervózní, ale udělali takové zbytečné chyby. Byla tu opravdu celá špička krasobruslení v této věkové kategorii, je to tedy strašně cenný výsledek. Snad jim to zvedne sebevědomí před juniorským MS, které se jede příští měsíc,“ pochvalovala si výsledek svých svěřenců trenérka Eva Horklová.

líbil se ti článek?