Češky jdou do semifinále z druhého místa, znovu je čeká Švýcarsko

YOG 2016
YOG 2016
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Český výběr hokejistek do 16 let zakončil základní skupinu olympijského turnaje v Lillehammeru výhrou 2:1 nad dosud neporaženými Švýcarkami. Do dalších bojů tak postupuje z druhého místa. V semifinále, které je na programu v pátek, se střetne opět se Švýcarskem.

Svěřenkyně trenéra Rudolfa Vally vkročily do utkání s velkým odhodláním. Ač vyslaly na brankářku Forrerovou několik nebezpečných střel, puk za její záda pronikl až ve třinácté minutě. Ve vlastním oslabení ujela švýcarské obraně Natálie Mlýnková a po kličce zasunula do poloprázdné klece.

Netrvalo to však dlouho a soupeř ještě před sirénou odpověděl. Bod do svých statistik si po dorážce připsala Rahel Enzlerová.

Ve druhém dějství se hra uklidnila a hráčky se dostávaly do šancí jen sporadicky. Tu největší na české straně spálila Erbenová, když vyslala dělovku od modré čáry. Na druhé straně vychytala gólmanka Bláhová nebezpečnou Ryhnerovou.

Hned na začátku třetí dvacetiminutovky se osamostatnila Bertaová, ale ta nakonec z mezikruží napálila puk přímo do Bláhové. Ve čtyřiatřicáté minutě vyústil tlak českého týmu ve vedoucí branku. Postarala se o ni Barbora Machalová.

„Byly jsme celou dobu lepší. Přestřílely jsme je, ale nějak to tam nepadalo. Tahaly jsme se s nimi až do konce,“ hodnotila utkání střelkyně druhé české branky.

Vyrovnat mohla vzápětí Schlegelová, ale Bláhová její pokus výborným zákrokem vychytala. Švýcarky to v závěru ještě zkusily v šesti, avšak Češky jim již nedaly prostor k vyrovnání a připisují si tak cennou výhru. „Hrálo se nám lépe než proti Švédkám, ale byl to podobný soupeř,“ dodala Machalová.

V pátek od 14:00 hodin je čeká semifinálová odveta. „Myslím, že není ani tak špatné, že jsme s těmi Švédkami prohrály, protože Švýcarsko bude pro nás lepší soupeře v tom semifinále než Slovensko,“ myslí si Machalová.

Lukáš Caha, hokej.cz

líbil se ti článek?