Krasobruslaři Dušková – Bidař berou v Lillehammeru další stříbro

Už druhou stříbrnou medaili na II. Zimních olympijských hrách mládeže YOG 2016 vybojoval krasobruslařský sportovní pár Anna Dušková – Martin Bidař. Tentokrát v netradiční soutěži týmů, které tvoří taneční a sportovní pár a také krasobruslaři z individuálních kategorií.

Anička Dušková a Martin Bidař soutěžili za Team Future a svou část týmové soutěže zvládli skvěle. V soutěži párů skončili druzí, stejně jako v pondělí za ruským párem Borisovová – Sopot.

Další druhé místo pro Team Future vybojovala Diana Nikitinová z Lotyšska. Ukrajinec Ivan Šmuratko a francouzský taneční pár Julia Wagretová a Mathieu Couyras skočili ve svých soutěžích shodně na šestých místech, celkově to stačilo na druhou pozici.

Při netradiční týmové soutěži v krasobruslení jsou do osmi týmů nasazováni závodníci podle svých předchozích umístění na YOG 2016 tak, aby byla celková síla týmů pokud možno vyrovnaná. Členové týmu pak soutěží ve svých kategoriích, za umístění se získávají body od osmi do jednoho. Tým s nejvyšším součtem bodů vyhrává. V Team Future tak kromě Duškové s Bidařem, kteří skončili druzí v soutěži tanečních párů, byla i třetí ze soutěže žen Nikitinová. Šmuratko skončil v soutěži jednotlivců na 14. místě a taneční pár Wagretová – Couyras byl osmý.

video / foto dne

pic02

Flash news

České hokejistky získaly stříbrné medaile

Hokejistky získaly v posledním dnu olympijských her pro českou výpravu stříbrné medaile. Ve finále nestačily na Švédky poměrem 1:3. Jedinou trefu našeho celku obstarala Laura Lerchová.

Češi mají druhou stříbrnou medaili

Čeští krasobruslaři Martin Bidař a Anna Dušková společně se závodníky z Francouzska, jedním z Ukrajiny a krasobruslařkou z Lotyšska vybojovali v disciplíně smíšených NOC týmů - dvojic stříbrnou medaili.

Social hub

@olympijskytym

Už za DESET! Odpočítejte s námi poslední dny do startu 24. zimních olympijských her. #zoh2022 ❄️ Na který sport se nejvíc těšíte? #olympijskytym t.co/42OPYpCfRp

@olympijskytym

Soči 2014 ➡️ Pchjongčchang 2018 Peking 2022 ... znovu v olympijském! #zoh2022 #olympijskytym @Czech_Biathlon ❤️ #jersey t.co/WUwsekds0v

@olympijskytym

Nejmladší! Patnáctiletá skokanka na lyžích Anežka Indráčková bude benjamínek české výpravy na zimní olympijské hry. t.co/eeoHZt70Ob