Rychlobruslařku Kerschbaummayr dělilo od medaile pět centimetrů

YOG 2016
YOG 2016
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

​Pět centimetrů – to je třeba délka lidského prstu. Nebo šířka mobilu. V každém případě v porovnání se vzdáleností 1500 metrů to není nic. Ale může to být i všechno. Alespoň pro českou rychlobruslařku Natálii Kerschbaummayr: těch pět centimetrů ji dnes dělilo od bronzové medaile. Zhruba tolik totiž – převedeno na vzdálenost – znamená na trati 1500 metrů 0,05 vteřiny, tedy čas, který česká reprezentantka ztratila na třetí Italku Bonazzaovou.

„Samozřejmě jsem naštvaná. Ambici na medaili jsem nikde nevykřikovala, ale měla jsem ji v sobě. Může za to slabší start, tam jsem ztratila. Kola jsem pak už jela rychle,“ vysvětlovala v cíli zklamaná závodnice.
Natálii se vybavila navlas stejná situace z nedávného Světového poháru juniorek, kde také skončila čtvrtá – o 0,04 vteřiny. Jak říkala už s úsměvem, doufá, že to není nějaké prokletí.
„Mrzí mě to, byl to můj sen přivézt alespoň tu bronzovou, ale aspoň je to motivace do další sezóny. Musím makat víc na rozběhu, aby se to zlepšilo."
První telefonát z cíle směřoval k jejímu vzoru – Martině Sáblíkové, s níž v sobotu jela na MS dospělých týmovou soutěž. „Martina mě uklidňovala, že ona také dojela v Turíně čtvrtá, že vítězství přijde.“
Dnešní závod v Olympic Amphitheatre v norském Hamaru tak smolně zakončil Natáliin velmi náročný víkend. V sobotu jela s Martinou Sáblíkovou a Nikolou Zdráhalovou týmy na MS v Rusku.
„Samozřejmě že to bylo velké, osmé místo na MS dospělých se mi v jednotlivcích jen tak nepovede. A navíc s Martinou, to je můj vzor,“ uvedla Kerschbaummayr, jejímž největším snem je dostat se na „velkou“ olympiádu.
V neděli v pět ráno vstávala, dvě hodiny jela do Moskvy, pak přes Frankfurt do Osla a nakonec hodinu vlakem do Hamaru, kam dorazila až po čtvrté odpoledne.
„Unavená se necítím, opravdu to všechno způsobil ten pomalý rozjezd,“ přiznala rychlobruslařka, jejíž oblíbené tratě jsou ale stejně jako u Sáblíkové ty delší, konkrétně ta tříkilometrová.

líbil se ti článek?